אתר איביי עם כל היתרונות שלו (ויש כאלה לא מעט) יוצר מצב בו אנחנו תלויים בפלטפורמה אחת לקידום העסק שלנו באינטרנט.
אני בדרך כלל ממליץ להרים פלטפורמת מכירה חיצונית – אתר עצמאי ולקדם אותו במקביל למכירות באיביי. אתר עצמאי מאפשר לך מרחב פעולה, שליטה, קידום עצמאי ועלויות תפעול נמוכות – אבל על עניין רחב זה נכתוב בסדרת מאמרים נוסף בקרוב.
האפשרות השניה שבאה בתור היא להעלות את המוצרים שלנו לכמה אתרי מכירה נוספים במקביל לאתר איביי. החשיבות ברורה: 1. לא כל "הביצים" בסל אחד. 2. חשיפה גבוהה יותר למוצרים. 3. מאמץ קטן יחסית להעלות מוצר קיים למערכת אחרת.
ברוב המקרים המערכות השונות יודעות "למשוך" את נתוני הפידבק שלכם מאתר איביי – כך שגם המוניטין שלכם נשמר. אני בדרך כלל ממליץ להעלות את המוצרים בטובים ביותר שלכם למכירה בפלטפורמות השונות ולבלון את ההתקדמות שלהםץ באתרים בהם המוצרים נמכרים היטב – תוכלו להעלות מוצרים נוספים – כך תוכלו להרגיש את היכולות של פלטפורמת המכירה החדה.
אפשר להגיד בצורה מובהקת שלרוב האתרים שלמטה אין תנועת קונים שמתקרבת לתנועה המאסיבית של איביי – אבל בכל זאת כדאי לזכור שיש מקומות אחרים בהם ניתן למכור מוצרים.
הנה הרשימה (לפי דירוג של סוחרים שונים על פי איכות נוחות המסחר):
http://www.rubylane.com/
אתר לעתיקות בעיקר. קל לשימוש, עמלות יחסית גבוהות אבל רווחיות למוצר גם כן גבוהה.
http://www.bonanzle.com/
אתר מכירות פומביות שקיבל את הקפיצה שלו בסוף 2008 (כמו רבים אחרים) בעקבות השינויים הקשים של איביי כלפי סוחרים בתקופה הזו. האתר שינה את שמו לאחרונה ל- bonanza, קל לשימוש, שירות לקוחות טוב מאוד, ותכונות ייחודיות למכירה.
http://www.atomicmall.com/
הושק ב- 2008, שירות לקוחות למוכרים ברמה גבוהה, תנועת קונים קטנה יחסית.
http://www.amazon.com/
האתר הפופולרי הוא בהחלט חלופה ראוייה לאתר איביי – וכמובן הרוויח רבות מהתנהלות איביי כלפי המוכרים בשנים האחרונות. לא מעט סוחרים עברו לאתר וכמות המוצרים והמכירות בהתאם צמחו משמעותית. חובה חשבון בנק אמריקני וכתובת אמריקנית בכדי להירשם.
http://www.ecrater.com/
אתר חדש יחסית, מאפשר להעלות מוצרים בחינם – העלאת מוצרים היא במסגרת חנות ולא כמכירות פומביות. מכירות של האתר מפורסמות בקידום טבעי בגוגל ובגולל מוצרים.
http://www.tias.com/
אתר ותיק מאוד בתחום העתיקות, יחסית מיושן אבל עם תנועת קונים טובה. מותר להשתמש בדומיין שלכם במסגרת החנות שלכם (כך אתם מקדמים את עצמכם בגוגל).
http://www.cqout.com
אתר בריטי – אבל מוכר לכל העולם. ותיק יחסים (כ – 10 שנים). עמלות סבירות.
http://www.onlineauction.com/
גובה תשלום חודשי קבוע למכירות ללא עמלות נוספות. שירות לקוחות לא טוב. בעיקר למכירות פומביות.
http://www.ioffer.com/
אחת התקוות שלי לאתר שיתחרה משמעותית באיביי הייתה לאתר הזה. אך כמות גדולה של מוכרים (וגם קונים) יצרה מצב של שירות לקוחות רע (מה שקרה לאיביי...). ניתן לייבא מכירות מאתר איביי (וגם פידבקים כמובן). המון מוצרים מזוייפים באתר ללא פיקוח (או שישהרשאה להעלות...).
אלי שמעוני מוסמך כמומחה הדרכה מטעם איביי (eBay). מנהל פורומים בתחום המסחר - ב- איביי. מנהל וכותב ראשי באתר המרכז הישראלי למסחר ב- איביי מעביר קורס למסחר ב- איביי במרכז הישראלי למסחר ב- איביי